Palvelut saapuvat kyliin

Varhain keväällä sovimme, että vietetään viikko 30 mökillä ja upea viikko siitä tulikin.
Suomeen saapui jo edellisenä viikonloppuna helleviikko, joka jatkui koko viikon. Aamut aloitettiin laiturilla aamukahvilla ja terassilla istuskeltiin iltamyöhään ihailemassa peilityyntä järveä hiljaisuutta kuunnellen.

20160727_081625 20160725_162126 20160726_165924

 

20160726_093509

Ongelmaksi meinasi muodostua keskiviikolle määrätyt verikokeet, sillä mökiltä Haminaan on matkaa yli 80 kilometriä ja kuumassa autossa istuminen ei oikein houkutellut. Onneksi Eksotella on liikkuva laboratorio, Malla-auto. Auto kulkee Etelä-Karjalan alueella pysähtyen aikataulunsa mukaisesti eri kylissä ja autosta saa tavanomaisia laboratoriopalveluja kuten verikokeet, sydänfilmi, bakteerinäytteet, sieninäytteet, papa-näytteet. Sinne voi tuoda virtsanäytteet, hakea näytepurkkeja. Sieltä saa myös ohjausta näytteiden ottoon. Malla auto oli tulossa tiistaina Ylämaalle. Soitin Eksoten laboratorion ajanvaraukseen ja sain ajan verinäytteen ottoon tiistai aamuksi. Tilaaminen kävi helposti, sillä Eksotella ja Carealla on sama tietojärjestelmä ja mahdollisuus alueelliseen katseluun.

 

20160726_093543Tiistaina saavuin hieman etuajassa Ylämaatalon pihalla näytteen antoa varten ja kävelin hieman epävarmana Malla-autolle, sillä ketään ei näkynyt enkä tiennyt avautuuko auton ovi itsestään vai pitääkö minun avata se. Pian auton ovi avautui ja ystävällinen mieshoitaja kutsui minut sisään. Annoin hänelle Kela -korttini ja istuin tuoliin, jonka arvelin olevan asiakasta varten. Pian näyte oli otettu ja hoitajalle jäi aikaa vastailla Malla-auton toimintaa koskevin kysymyksiini. Hän kertoi, että autossa riittää asiakkaita ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun palvelut tulevat lähelle eikä tarvitse matkustaa kymmeniä kilometrejä näytteen ottoa varten. Olin samaa mieltä, yli 80 kilometrin sijaan minun tarvitsi ajaa vain 7 kilometriä. Kiitin hoitajaa nopeasta ja ystävällisestä palvelusta ja ajoin takaisin mökkeilemään. Matkalla mietin, miten hienosti terveydenhoito toimii Suomessa, vaikka toiminta on keskitetty suurempiin yksiköihin, tuodaan palvelut asiakkaiden luokse.

 

Viime kesänä laiturilla kuivui sanajaloilla ja verihelttaseitikeillä värjäämiämme villalankoja. Tänä vuonna kuivattelimme kutomiani mattoja.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 118, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments