Talkoot Rantaituvalla 4.7.2015 alkaen

(Päivitetty 11.7.2015)

Aamulla klo 10 aloitettiin ja iltapäivällä 16 maissa lopetettiin. Lämmintä oli. Kuvakoostetta enimmäkseen alkupäivän tapahtumista, kun myöhemmin ei ehtinyt kuvaamaan kaikkien käsien ja jalkojen tempauduttua mukaan.

Pääasiallisesti kuvattiin talteen se, kuinka tuo 8x3m teltta kasataan, jotta ensi vuonna osattaisiin katsoa mallia. Paljon tehtiin roudaustyötä: kaikki tavarat tuolipinoineen penkkeineen pöytineen roudattiin Pagodista telttaan. Pestiin kaikki mahdoillinen Pagodia myöten, sekä lopuksi viela katsomo korjattiin ja vahvistettiin, sekä rakennettiin muutama itsenäinen penkki lisää.

 


 

Lisään tänne kuvia valmisteluista ennen juhlia aina kun muistan ottaa kuvan jostain yksityiskohdasta, että sitten voisi tulevina vuosina vetristää muistiaan, kun järjestelyjä tekee.

(valokuvat Ilkka Ahmavaara)

IMGP4292

Ennen talkoita näytti tältä.

 

IMGP4324

Lähtökohta, Aika paljon putken pätkiä ja ja telttakangasta. Otettiinko viimevuonna valokuvia kasaamisesta? Ei.

IMGP4344

Ei auttanut muu, kuin ryhtyä liittämään putkia ja niiden liitoskappaleita toisiinsa.

IMGP4352

Kun rakennelman alku oli saatu maata vasten kasaan, nostettiin se hallitusti pystyyn.

IMGP4361

Noin. Tästä on hyvä jatkaa telttaa pidemmäksi.

IMGP4362

Homma etenee. Kuvasarjasta on jätetty pois ensimmäisen pystytyksen jälkeinen mittausprosessi, jossa huomattiin, että eri mittaiset putket oli väärissä kohdissa.

IMGP4375

Toisella yrittämällä ei enää tarvinnut purkaa, vaan telttarunko eteni vauhdikkaasti kuin vanhoilta tekijöiltä.

IMGP4377

Tartu Mikkiin! Ei kun lopussa huomatttiin, että päädyn liitoskappaleet oli väärissä kulmissa ja ne piti vaihtaa keskenään.

IMGP4382

Sitten vedettiin pressu ylle ja takaseinä.

IMGP4384

Vielä muutkin seinät seulottiin selviksi. Pitkät vetojketjut myös öljyttiin vaseliinilla, että kestävät käyttöä jatkossakin.

IMGP4391

Paketti valmiina odottamaan juhlia. Seinät pantiin umpeen, ettei sadevesi roiski sisälle kannettuja kalusteita likaiseksi. Paraatiseinä avataan itse juhlien ajaksi.

IMGP4388

Teltan ja muun touhun jälkeen ja ohessa myös ahkeroitiin puutyöosastolla, josta happeningistä ei ole kuvia, mutta tehdyistä rakenteista lisätään kuvia myöhemmin.

IMGP4392

Pagodi odottaa tyhjänä, puhtaana ja avoimena lavakokoonpanoja. Katsomo on korjattu ja seisoo jälleen tolpillaan ja tarkkaan kun katsoo, myös kaksi uutta irrallista penkkiä näkyy kuvassa. Teltan takana korjattu lohisoppapöytä ja teltan sisällä paljon roudattua ja pestyä roinaa, jota ei näissä kuvissa näy.

Sunnuntaina 5.7.2015

Alla kuvassa festivaalilipun versio 1.

1

Festarilippu 1.0. Kirpputorilta ostettu kaulahuivi. Koikelemme erilaisia lippuvirityksiä ennen juhlapäivää. Pagodin edessä kaksi talkoissa rakennettua penkkiä.

Maanantaina 6.7.2015

Räsymattoja on pesty, niitä on kuivamassa vähän siellä ja täällä. Niitä tarvitaan istuinalustoiksi puisille penkeille, kalliolle, nurmelle ja maassa kenties kulkevien piuhojen peitoksi.

 

IMGP4403

Tarjoiluteltassa kalusteet varastossa, tuolit, pöydät, osa penkeistä ja tietenkin mattoja kuivamassa.

IMGP4411

Vessan sisäänkäynnin näkösuoja ja opaste alkavat olla loppusilausta vaille valmiit.

 

IMGP4405

Mirja Isoin toi Marja-Leenan Koskelan torikauppias ajoilta hiekalla täytetyt vesikanisterit painoiksi.

IMGP4412

Pagodissa on tilaa esiintyjien lavakonsepteille. Matto kuivumassa täälläkin.

Lauantaina 11.7.2015

Opasteita ja ilmoituksia ympäristöön tänään.

 

2

Pyötsaarentien ja Simonmäentien risteykseen viitta tapahtumapaikalle ja parkkipaikalle. Mukamana myös kartta lähialueesta.

1

3 Yllä: Museotien ja Pyötsaarentien risteykseen viitta entisessä jäätelöpystissä, joka saatiin Paussi-kioskilta tarpeettomana. Alla: Pieni A4 kokoinen ilmoitus vielä Simonmäentiellä Lentopallokentälle tultaessa.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 71, 1 tänään)
guest
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments